Dostupni linkovi

Šest osoba smrtno stradalo u požaru u Brčkom


Mjesto nesreće u Brčkom, 23. oktobar 2021.
Mjesto nesreće u Brčkom, 23. oktobar 2021.

Šest osoba je smrtno stradalo, a više njih je povrijeđeno u požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak u Brčkom 23. oktobra, potvrdili su zvaničnici Distrikta Brčko.

“Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Također, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji”, izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić uputio je telegram sućuti obiteljima stradalih u požaru u Brčkom.

"Tužna, pretužna vijest jutros je pogodila sve stanovnike Brčko distrikta BiH, sve dobre ljude širom BiH, da je u požaru stradalo šest stanovnika našeg grada, vama dragih ljudi, a naših dobrih komšija i poznanika. Tragedija ovih razmjera odavno se ne pamti na ovim prostorima", stoji u sućuti.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić uputili su telegrame saučešća porodicama stradalih u požaru.

Predsjednik Federalne vlade je najavio na svom Facebook profilu kako će predložiti da dan ukopa bude proglašen za Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (jedan od dva entiteta u BiH).

Portparolka Policije Brčko distrikta BiH Dževida Šadić Hukičević je u izjavi za FENA-u kazala da su u 6.20 sati zaprimili prijavu da u Sarajevskoj ulici gori kuća, nakon čega su jedinice Hitne pomoći i vatrogasne službe izašle na teren.

Prema nezvaničnim informacijama požar nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen-monoksidom, piše agencija FENA.

Još uvijek nema zvaničnih podataka o uzrocima požara.

XS
SM
MD
LG