Dostupni linkovi

Preminuo petogodišnjak koji je povrijeđen u požaru u Brčkom


Mjesto nesreće u Brčkom, 23. oktobar 2021.
Mjesto nesreće u Brčkom, 23. oktobar 2021.

Preminuo je petogodišnji dječak koji je, 23. oktobra, povrijeđen u požaru u stambenom objektu u Brčkom, na sjeveru Bosne i Hercegovine (BiH), potvrdila je za Radio Slobodna Evropa Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) Tuzla u ponedjeljak, 25. oktobra.

Dječak je nakon nesreće bio hospitaliziran u UKC Tuzla, a preminuo je u ponedjeljak, nekoliko minuta iza ponoći.

"Dječak je prebačen kod nas sa teškim opekotinama. Bio je na mehaničkoj vetilaciji i nažalost preminuo je", kazala je Aščerić-Mujedinović.

Petogodišnjak je sedma žrtva požara koji je u subotu ujutro zahvatio stambeni objekt u naselju Suljagića sokak, a u kojem je više osoba povrijeđeno.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Sead Šadić kazao je novinskoj agenciji Srna da je u nedjelju na kućno liječenje pušteno osam osoba koje su bila zadržane na bolničkom liječenju u bolnici u Brčkom.

Šadić je naveo da im je Vlada obezbijedila privremeni smještaj u kojem bi trebalo da ostanu dok ne bude sanirana šteta od požara na njihovoj porodičnoj kući ili dok ne bude izgrađena nova.

Sedmoro stradalih u požaru bit će sahranjeni u srijedu, 27. oktobra, na groblju u naselju Ivici u Brčkom.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić donio je odluku o proglašenju 27. oktobra Danom žalosti u tom dijelu BiH.

Iz Tužilaštva je ranije saopćeno da su rezultati obdukcije pokazali da je smrt nastupila trovanjem ugljen-monoksidom, a rezultati istražnih radnji da požar nije bio podmetnut.

XS
SM
MD
LG