Dostupni linkovi

U BiH 53 novozaraženih korona virusom, jedna osoba preminula


Laboratorijski radnik priprema uzorke za PCR testiranje.
Laboratorijski radnik priprema uzorke za PCR testiranje.

U Bosni i Hercegovini (BiH) u protekla 24 sata registrovano je 53 nova slučaja zaraze korona virusom, dok je preminula jedna osoba kod koje je potvrđena ova infekcija.

Podaci su to ustanova za javno zdravstvo dva bh. entiteta i Vlade Brčko distrika, objavljeni 15. aprila.

Prijavljen je jedan smrtni ishod i to u Federaciji BiH, podaci su iz entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH.

U entitetu Federacija BiH testirano je 628 laboratorijskih uzoraka, od čega su 44 pozitivna na SARS-CoV-2. Prijavljen je jedan smrtni slučaj, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Do sada je u FBiH testirano ukupno 1.246.701 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 250.203 osobe.

Ukupan broj smrtnih slučajeva na području tog entiteta do sada je 8.861.

U bh. entitetu Republika Srpska (RS) u pоsljеdnja 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 86 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа SARS-CoV-2 pоtvrđеn је kоd sedam оsоba, saopšteno je iz Instituta zа јаvnо zdrаvstvо RS-a.

Dо sаdа je u RS-u pоtvrđеno 111.907 slučajevа kоrоnа virusa, а prеminule su ukupnо 6.353 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа ovaj virus.

U Brčko distriktu BiH, posebnoj administrativnoj jedinici BiH, danas su registrovana dva nova slučaja zaraze korona virusom.

U BiH je, od početka pandemije u martu 2020. godine, zabilježeno ukupno 376.437 slučaja zaraze, a od posljedica bolesti izazvane tim virusom, umrlo je 15.749 osoba, podaci su Ministarstva civilnih poslova BiH od 15. aprila.

Infographic - Coronavirus daily statistic, update
Infographic - Coronavirus daily statistic, update

XS
SM
MD
LG