Dostupni linkovi

Bomba za predsjednicu Suda BiH, uhapšene dvije osobe


Ilustrativna fotografija: Midhat Poturović
Ilustrativna fotografija: Midhat Poturović
U paketu koji je u utorak ujutro redovnom poštom stigao u Sud BiH pronađena je bomba - kašikara, a paket je bio adresiran na predsjednicu ovog suda Meddžidu Kreso. Kako javlja FTV zbog ovog incidenta uhapšene su dvije osobe.

Uviđaj su po naredbi tužioca Tužilaštva BiH obavili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić kaže za RSE:

“Uviđajem su službenici Uprave policije MUP-a KS utvrdili da se u paketu nalazi ručna bomba. Daljim aktivnostima se radi na prikupljanju korisnih saznanja u vezi sa ovim krivičnim djelom, nakon čega će po naredbi Tužilaštva BiH prikupljeni uviđajni material ustupiti službenicima Agencije za istrage i zaštitu – SIPI”.

Prema informacijama iz Odjela za informisanje Državnog suda, paket je upućen iz Žepča, a istražnim organima poznat je identitet osobe koja ga je poslala.

Glasnogovornica Suda BiH, Asja Papo, nije mogla otkriti ime osobe koja je poslala paket zbog istrage koja je još uvijek u toku.

"Urađena je forenzička analiza, uzeti su otisci prstiju. Pošiljka je stigla iz Žepča, a nama je poznat identitet osobe koja je poslala paket, ali u interesu istrage ne možemo reći o kome se radi. Istraga je u togu i vodi je Tužilaštvo BiH."

Papo je dodala da je pošiljku dostavio kurir na mjesto gdje se inače obavlja kontrola prilikom ulaza u Sud BiH, koji je u sastavu kompleksa pravosudnih institucija.

Iako je većina sudija trenutno na godišnjem odmoru, predsjednica Suda došla je na posao kada je saznala za prijem pošiljke.
XS
SM
MD
LG