Dostupni linkovi

Starta Regionalna boksačka liga


U Puli - na komemoraciji u povodu prve obljetnice smrti Mate Parlova - boksački stručnjaci iz zemalja bivše Jugoslavije zaključili su da su stvoreni svi uvjeti da najkasnije do sezone2010./2011. starta nova Regionalna boksačka liga koja bi na početku brojila najviše osam klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Na sastanku u Puli je dogovoreno da izabrano koordinacijsko tijelo pripremi prijedlog statuta, kao i pravilnik natjecanja do 18. rujna kad će se boksački funkcioneri opet sastati u Srbiji.

Boksači su se za ovaj korak odlučili vođeni iskustvom drugih sportova, poput košarke i vaterpola, izjavio je potpredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Miroslav Hlušička, koji nam je nabrojio i osnovne razloge za regionalnu boksačku ligu:

„Prvi je upravo zato što ne možemo ostvariti kvalitet jer nemamo kontinuitet u natjecanju. To je jedno. Drugo, izgubili smo medijski prostor. Treće, izgubili smo gledatelje upravo zbog tog kontinuiteta. Četvrto, to je da praktički ne možemo ići u obradu sponzora zato što upravo nemamo jednu trajnost u ligi.“
XS
SM
MD
LG