Dostupni linkovi

Bogić Bogićević prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva


Bogić Bogicević
Bogić Bogicević

"Na prijedlog Socijaldemokratske partije, Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Sarajeva", spiše u saopćenju koje potpisuje predsjednik ove stranke Nermin Nikšić.

O odluci Bogićevića da prihvati kandidaturu su obavijestili i njihove koalicione partnere, navodi se u saopćenju.

Socijaldemokratska partija BiH, kao jedna od stranaka "četvorke", koalicije koju pored njih čine još Narod i pravda, Naša stranka, te Nezavisna bosanskohercegovačka lista, nije imala nijednog kandidata za načelničke pozicije u sarajevskim općinama. Tako je kompromis s ostalim koalicionim strankama bio da SDP predloži svog kandidata za gradonačelnika Sarajeva.

S obzirom na to koliko glasova su osvojile stranke Četvorke u gradskim općinama, izvjesno je da će upravo taj politički blok biti u poziciji da ima većinu u Gradskom vijeću, a samim tim i da izabere gradonačelnika.

Bogić Bogićević je dugogodišnji bh. političar, antifašista, borac za ljudska prava, borac za mir i bivši član Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) kojeg su građani Bosne i Hercegovine izabrali za tu funkciju na prvim demokratskim izborima.

XS
SM
MD
LG