Dostupni linkovi

Blatter žali zbog izjave, ali ne podnosi ostavku


Povlačenje nije u skladu sa mojim borbenim duhom: Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter
Povlačenje nije u skladu sa mojim borbenim duhom: Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter
Sepp Blatter izjavio je kako mu je žao za štetu koju je izazvao svojim kontroverznim izjavama o rasizmu. Predsjednik FIFA-e u srijedu je izjavio kako se „rasna diskriminacija može riješiti – jednostavnim rukovanjem“. Ostavku nije podnio.

„Ja ostavku podnijeti ne mogu! A i zašto bih? Povući se ne bi bilo fer, a i nije u skladu s mojim borbenim duhom, energijom, mojom osobom u cjelini“, izjavio je predjednik Svjetske nogometne organizacije.

"Boli me ta izjava, i još uvijek sam povrijeđena jer ne mogu razumjeti takve reakcije“, kaže jedna 75-godišnja Švicarkinja. Sepp Blatter, međutim, smatra da je učinio nešto „malo nekorektno“ i da na sve reakcije jedino može izreći 'žao mi je' za ljude koje je to pogodilo.

Unatoč brojnim pozivima nogometaša, menadžera i političara u Britaniji da predsjednik mora dati ostavku, Blatter odgovara 'ne' i obrazlaže da će nastaviti svoju borbu protiv rasizma i diskriminacije.

"Kada ste suočeni s problemom morate se s njim boriti“, kaže predsjednik FIFA-e i priznaje da mu je žao što je prouzrokovao "ozbiljan incident“ i da duboko žali što je koristio te "nesretne riječi".

U interview za BBC Blatter je jasno kazao da će svaki igrač koji na terenu bude optužen za rasizam, biti odmah izbačen iz igre. Nulta tolerancija, kazao je predsjednik FIFA-e.

No, prema stavovima brojnih Britanaca, Sepp ima dvostruke aršine jedne prema sebi, posebne za ostale. Njegovi komentari o rasizmu izazvali su zaprepaštenje u Engleskoj. David Beckham kaže :''Rasizam ne može biti samo pometen pod tepih i ne može se riješiti samo stiskom ruke''.

David Davies, bivši izvršni direktor nogometnog saveza, rekao je da bi Blatterovo izvinjenje jedino potpuno maklo priču u stranu.
XS
SM
MD
LG