Dostupni linkovi

Novi korak u borbi protiv kriminala


Ministri Sadik Ahmetović i Ivica Dačić na primopredaji helikoptera, 24. septembar 2010
Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, i Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH, potpisali su u petak u Beogradu sporazum o saradnji u borbi protiv kriminala, terorizma i korupcije. Na aerodromu "Nikola Tesla" Dačić je bosanskom kolegi predao dva policijska helikoptera, koje Srbija vraća BiH.

Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, najavio je da BiH namerava da se uskoro uključi u rad Regionalnog operativnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala, o kom su sporazum već potpisale Hrvatska i Srbija:

"Mi ćemo se za desetak dana ponovo sresti ovde u Beogradu, gde ćemo razgovarati o konkretnom načinu pristupanja i Bosne i Hercegovine u ovaj okvir koji će značiti još bolju i funkcionalniju saradnju", rekao je Ahmetović.

Sadik Ahmetović i Ivica Dačić potpisuju sporazum, 24. septembar 2010
Ivica Dačić, srpski ministar policije, rekao je da Srbija snažno podržava BiH u naporima za dobijanje vizne liberalizacije:

"Svako izuzimanje odredjene države iz tog prostora stvara odredjene probleme. Tako da se, kada na žalost BiH već nije dobila viznu liberalizaciju u isto vreme kada i Srbija, nadamo i želimo da to bude što pre", naveo je Dačić.

Konferenciju za štampu ministri su održali u hagaru Policijske eskadrile Srbije na surčinskom aerodromu, gde su Bosni i Hercegovini predata dva policijska helikoptera tipa „bell“ koje će koristiti Republika Srpska i Federacija BiH.

Helikopteri su stari dvadeset godina, nisu bili u upotrebi u MUP-u Srbije od 2004, potreban im je remont da bi bili u funkciji, a najavljeno je da će jedan biti korišćen za medicinske evakuacije.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG