Dostupni linkovi

Peticija za ukidanje finasiranja stranaka iz budžeta


Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović

Bosanskohercegovačka podrinjska naroda stranka (BPNS), Nezavisna stranka BiH, BH Slobodni demokrati i A-SDA pokrenuli su danas u 12 gradova BiH akciju potpisivanja peticije za ukidanje finasiranja političkih stranaka iz budžeta, i zamrzavanje paušala poslanicima u BiH.

Ove stranke traže da se novac koje dobivaju političke stranke i poslanici usmjere u humanitarne organizacije, za pomoć penzionerima koji imaju penzije manje od 500 KM, stipendiranje đaka i studenata, te zbrinjavanje starih i osoba s onesposobljenjem.

Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović


Ovaj zahtjev će biti upućen visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku i Centralnoj izbornoj komisiji, a zamrzavanje finansiranja stranaka i paušala trebalo bi biti na snazi dok se ne stvore normalni uvjeti za funkcioniranje države.

Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović

Tražimo podršku građana za ovaj zahtjev zbog teške finansijske i ekonomske situacije u zemlji. Većina građana živi na rubu egzistencije, najavljeno je smanjenje plaća, a sve je veći broj nezaposlenih.

“ Tražimo podršku građana za ovaj zahtjev zbog teške finansijske i ekonomske situacije u zemlji. Većina građana živi na rubu egzistencije, najavljeno je smanjenje plaća, a sve je veći broj nezaposlenih,” ističe predsjednik Nezavisne stranke BiH, Muhamed Imamović.

Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović


On smatra da je politika u BiH postala biznis te je uvjeren da bi se zamrzavanjem paušala poslanicima oko 75 posto njih odlučilo povući iz politike.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG