Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Peticija za ukidanje finasiranja stranaka iz budžeta


Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović

Bosanskohercegovačka podrinjska naroda stranka (BPNS), Nezavisna stranka BiH, BH Slobodni demokrati i A-SDA pokrenuli su danas u 12 gradova BiH akciju potpisivanja peticije za ukidanje finasiranja političkih stranaka iz budžeta, i zamrzavanje paušala poslanicima u BiH.

Ove stranke traže da se novac koje dobivaju političke stranke i poslanici usmjere u humanitarne organizacije, za pomoć penzionerima koji imaju penzije manje od 500 KM, stipendiranje đaka i studenata, te zbrinjavanje starih i osoba s onesposobljenjem.

Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović


Ovaj zahtjev će biti upućen visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku i Centralnoj izbornoj komisiji, a zamrzavanje finansiranja stranaka i paušala trebalo bi biti na snazi dok se ne stvore normalni uvjeti za funkcioniranje države.

Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović

Tražimo podršku građana za ovaj zahtjev zbog teške finansijske i ekonomske situacije u zemlji. Većina građana živi na rubu egzistencije, najavljeno je smanjenje plaća, a sve je veći broj nezaposlenih.

“ Tražimo podršku građana za ovaj zahtjev zbog teške finansijske i ekonomske situacije u zemlji. Većina građana živi na rubu egzistencije, najavljeno je smanjenje plaća, a sve je veći broj nezaposlenih,” ističe predsjednik Nezavisne stranke BiH, Muhamed Imamović.

Potpisivanje peticije u Sarajevu, Foto: Midhat Poturović


On smatra da je politika u BiH postala biznis te je uvjeren da bi se zamrzavanjem paušala poslanicima oko 75 posto njih odlučilo povući iz politike.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG