Dostupni linkovi

Brutalna tuča učenica, nikom ništa


BiH: Svako treće dijete izloženo vršnjačkom nasilju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

BiH: Svako treće dijete izloženo vršnjačkom nasilju

Brutalna tuča učenica Ugostiteljske i Ekonomske škole, koju su posmatrale desetine srednjoškolaca, dogodila se na platou između stambenih zgrada, nedaleko od Srednjoškolskog centra u Doboju.

"Žalosno. Njih četiri na nju jednu. A toliko ih je gledalo to, a niko nije prišao. Ništa uradili. Dešava se dosta toga, da se dogovaraju tuče", komentariše srednjoškolka Dajana.

"Za ovu mislim da je bila dogovorena, zato što je bilo toliko ljudi tu. Zbog nekih gluposti se potukli. Pun plato ljudi, svi gledaju, niko ništa ne preduzima", kaže učenik Miloš.

U slučajevima vršnjačkog nasilja postupa se prema utvrđenim pravilima, kaže predsjednik Aktiva direktora srednjih škola u Doboju Spasoje Vasiljević.

"Po proceduri - roditelj. Ta učenica živi samo sa majkom. Druga učenica spada u rizičnu grupu ponašanja, ona već ima veliki broj izostanaka, učenica je ponavljač, i mi njoj moramo pomoći. Znate, najlakše je učenicu ili učenika isključiti, pa ga prepustiti ulici. Mi ćemo se svakako boriti. Nama trebaju pomoći", naglašava Vasiljević.

(Video: Tuča učenica u Doboju)

Pedagogica i vd. direktorica Srednje ugostiteljske škole Miroslava Jeremić Đukić kaže da je riječ o dogovorenom obračunu, te da se učenica, kojoj je snižena ocjena za vladanje zbog brojnih izostanaka, ranije nije agresivno ponašala.

"Škola nije jedini faktor koji vaspitava. Čitavo društvo je zakazalo. Opet ono što ću spomenuti: koliko imamo vaspitno-obrazovnih programa na televiziji, a koliko imamo onih realiti emisija, gdje se propagira takvo ponašanje?", komentariše Miroslava Jeremić.

"Nažalost, vidio sam to. Nije mi razumljivo da se oni, drugovi i drugarice, poznanici, tako ponašaju i, što je još gore, da to neko sa strane gleda i ne spriječi", kaže nam Dobojlija Hajrudin Kovačević.

"Sve češće čujemo takve stvari. To je teret ovog vremena. Komšija komšiji neće priteći u pomoć. I to je tako", mišljenja je stanovnica Doboja Dragica Vasiljević.

Iz dobojske policije je saopšteno da će protiv identifikovanih učesnica tuče biti preduzete određene mjere.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG