Dostupni linkovi

U BiH uhapšeno osam osoba zbog proizvodnje i prodaje droge


BiH, policija, ilustrativna fotografija, 2019.
BiH, policija, ilustrativna fotografija, 2019.

Osam osoba je uhapšeno u nastavku akcije "Meta" Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u četvrtak, a za dvije osobe intenzivno se traga.

Akcija je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, te nadriljekarstvo.

Policijski timovi započeli su pretrese na 13 lokacija na području Visokog, grada u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, zatim na sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Aktivnosti se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama opštinskih sudova u Zenici i Visokom.

Današnje aktivnosti provode se u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Prethodno je, 10. marta, u okviru iste akcije uhapšeno ukupno 19 osoba, dok se za njih pet intenzivno tragalo.

Tada je, tokom pretresa, pronađena i oduzeta određena količina materije koja će biti predmet vještačenja i mjerenja, veći broj mobilnih telefonskih aparata, digitalne vage za precizna mjerenja, oružje i municija, kao i drugi nedozvoljeni predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

XS
SM
MD
LG