Dostupni linkovi

U RS i Brčkom nema novozaraženih, u Federaciji BiH 15 slučajeva


Brčko
Brčko

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini umrla je jedna osoba koja je bila zaražena korona virusom. Od oko 1.800 testiranih osoba, virus korona potvrđen je kod još 15 osoba.

Zanimljivo je da u jednom od bosanskohercegovačkih entiteta, Republici Srpskoj (RS), u posljednja 24 časa nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze, a nije bilo ni smrtnih slučajeva.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, dо sаdа je u tom entitetu pоtvrđеno 64.334 slučајa zaraze virusom SARS-CoV-2, а prеminulo je ukupnо 3.778 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

Na liječenju u bolnicama u RS je trenutno 68 pacijenata, a devet osoba se nalazi na respiratorima.

Novih slučajeva zaraze nije bilo ni u Brčko distriktu BiH.

U drugom entitetu, Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) u posljednja 24 časa prijavljen je jedan smrtni slučaj, a među testiranih nešto manje od 1600 osoba, virus korona potvrđen je kod 15 osoba.

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Zeničko-dobojskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10 (u četiri od 10 kantona u FBiH). Do sada je testirano ukupno 711.917 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 133.913 osoba“, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

U Zavodu dodaju da je prijavljen i jedan smrtni ishod iz proteklog perioda u Zeničko-dobojskom kantonu.

XS
SM
MD
LG