Dostupni linkovi

Biciklama od Kragujevca do Mostara


Biciklistički maraton Kragujevac - Mostar, Kragujevac, 27. jul 2011.
Biciklistički maraton Kragujevac - Mostar, Kragujevac, 27. jul 2011.
Tradicionalni tandem bicilistički maraton Kragujevac - Mostar, ustanovljen 2004. godine, u čast obnavljanja Starog mosta na Neretvi i obnavljanja pobratimstava između ova dva grada, startovao je u sredu iz Kragujevca sa tri posade i šest biciklista.

Pored biciklista maratonaca, gosti Mostara biće i članovi Kluba ekstremnih sportova iz Kragujevca koji će se takmičiti u skokovima sa Starog mosta.

Goran Nikolić, iz paraolimpijskog Kluba Junior, kaže da je tandem biciklistički maraton, manifestacija prijateljstva koja je veoma dobro primljena u Kragujevcu i Mostaru, ali u Užicu, Višegradu i drugim gradovima kroz koje maraton prolazi.

„Ova manifestacija je nešto više od igre i više od sporta. Nju vole svi građani gradova kroz koje biciklisti prolaze“, kaže Nikolić.

Nakon obnavljanja pobratimskih veza između Kragujevca i Mostara i uspostavljanja maratona tandem biciklista, sportska saradnja između dva grada proširila se i na druge sportove.



(Biciklistički maraton Kragujevac - Mostar)

Marko Pavlović iz Kluba ekstremnih sportova kaže da su kragujevački skakači u vodu snažno podržavali obnovu Starog mosta na Neretvi zbog njegove istorije i tradicije i velikog prijateljstva sa kolegama iz Mostara.

I ove godine, on i još trojica skakača iz Kragujevca učestvovaće na takmičenju u skokovima sa Starog mosta na Neretvi koje će biti održano u nedelju 31.jula.

„Mi već šest sedam godina idemo u Mostar i nastupamo u takmičenju u skokovima sa Starog mosta. Za nas je to najveći izazov i zadovoljstvo jer je to naveća sakakaonica na Balkanu sa najdužom tradicijom. Ove godine je 447. takmičenje u skokovima u Neretvu“, kaže Pavlović.

Pored biciklista i skakača u Mostaru će se ovog leta i jeseni tamičiti i drugi kragujevački sportisti.
Jovan Pavlović - Bojadžić kaže da će u gradu na Neretvi nastupiti fudbaleri, odbojkaši, rvači, košarkaši i rukometaši.

„Naši sportski klubovi odlaze u Mostar krajem avgusta, a tradicionalne razmene rukometnih i košarkaških klubova nastavljaju se od septembra do kraja godine“, kaže Pavlović-Bojadžić.
XS
SM
MD
LG