Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Berlusconijeva supruga konačno zatražila razvod


Silvio Berlusconi

Današnje se novine u cijeloj Evropi detaljno bave razvodom talijanskog premijera Silvia Berlusconija. Njegova je supruga Veronica Lario, nakon 19 godina braka podnijela tužbu za razvod koji bi mogao imati i političke posljedice.

Gospodja Belusconi kazala je "basta". I to nakon skoro 30-togodišnje veze i skoro 20 godina braka. Pedesetdvogodišnja Veronica Lario objavila je to u nedjelju talijanskim dnevnicima La Repubblica i La Stampa.

"Ne mogu više živjeti s nekim ko se upušta u vezu s maloljetnicama", kazala je ova bivša glumica koja je "pukla" nakon slučaja "Noemi".

Medijski je mogul koji se voli hvaliti svojim donžuanskim uspjesima, prošle sedmice putovao u Napulj da bi jednoj 18-godišnjoj plavuši priredio iznenadjenje za rodjendan. Noemi Letizia je za svoje punoljetstvo od talijanskog premijera dobila na poklon zlatnu ogrlicu s dijamantima. Navodno je Papa, kako Berlusconija navodno od milja zove ova djevojka, nudio i auto, ali je Noemi to odbila. A kad je već o pikanterijama riječ, valja podsjetiti da Papa svojoj vlastitoj kćerki nije ni došao na 18-ti rodjendan.

Sve dok je priča bila samo u medijima, Silvio Berlusconi se smijao i nazivao to ljevičarskim tračevima. Nakon što je prokuhala njegova supruga, osmjeh se zaledio medijskom caru u Italiji. Prije dvije godine on je javno ponudio izvinjenje svojoj supruzi zbog flerta s mladim ženama na jednoj zabavi. Ovaj put se 72-odišnji milijarder nije oglasio nikakvim komentarom.

Njihov razvod postaje naime politička stvar, jer Veronica nije samo žena za pokazivanje, nego i vješta politička operativka s izraženim ljevičarskim stavovima. Ako se ona odluči s Berlusconijem sukobiti i u političkoj areni, to bi demoraliziranoj i podijeljenoj talijanskoj ljevici dalo značajan poticaj, piše danas britanski Times.

Veronica Lario je takodjer, prije par sedmica javno kritizirala svoga muža i njegovu stranku povodom planova da izaberu atraktivne ženske kandidate za evropske izbore, izjavivši da je riječ o "besramnim glupostima" koje služe za "zabavu cara". Veronica Lario, Berlusconijeva je druga supruga; imaju troje djece, koja su u 20-im godinama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG