Dostupni linkovi

Punto uz mercedesa i maybacha


Sajam automobila u Beogradu, 25. mart 2011
Sajam automobila u Beogradu, 25. mart 2011
49. Međunarodni sajam automobila otvoren je u Beogradu. Ispod čuvenih sajamskih kupola našli su se noviteti sa raznih strana sveta, od Japana, preko Rusije, do Kragujevca.



Među prvima koji obišli vozila ispolirana specijalno za ovu priliku, nakon što je svečano otvorio salon, bio je ministar trgovine Dušan Petrović, koji nam je rekao da trenutno ne razmišlja o kupovini novog automobila.

„Ne, ja imam automobil. Imam „golf“ koji je star nekoliko godina. Ali se nadam da ćemo uskoro, uz mere države za prevazilaženje finansijske krize, moći da kupujemo automobile iz Kragujevca. A „golf“ me dobro služi, moja žena je zadovoljna, ona ga više vozi nego ja", kaže ministar.

Na štandove je pravo iz fabrike u Kragujevcu stigao šampion jeftinoće ovog sajma - fiat punto za nešto više od 6.000 evra. Giovanni de Filippis, direktor Fiat automobila Srbija, lično je došao na salon da vidi kakvo je interesovanje, gde nam je rekao da za punto u Srbiji “nema zime”.

Fotogalerija: Sajam automobila u Beogradu, 25. mart 2011

“Punto je prvi na tržištu. U poslednje dve godine prodali smo 30.000 vozila. Radimo dobro i mislim da će i u ubuduće to biti omiljeni auto u Srbiji”, kaže Giovanni de Filippis.

Dve najveće sajamske atrakcije nalaze se u posebnoj hali jedna do druge.

Klasična muzika i hostese u decentnim uniformama dočekuju goste pored prestižnog “maybach”-a 57S i mercedesa SLS AMG F1, jednog od dva bezbednosna vozila Formule 1 na svetu.

Milovan Devi
ć, direktor prodaje, rekao je za naš program da se radi o vrhunskim automobilima.

“Mercedes SLS AMG F1 ima 571 konjsku snagu, motor od 6.200 kubika i razvija maksimalnu brzinu od 317 kilometara na čas. Ide dosta brzo, baš kao Formula 1. A “maybach” koji je ovde izložen košta 570.000 evra. Ima prefinjen konfor, poseduje najveći luksuz koji čovek može da poželi i, naravno, performanse adekvatne ceni. Kupuju ga ljudi od ukusa, uglavnom oni koji imaju određeni status i žele da to pokažu", kaže Milovan Dević.

Da li je ovaj auto prodat ostaje poslovna tajna, mada je nepisano pravilo beogradskog sajma da se najskuplja vozila rasprodaju i pre otvaranja salona.

Posebna atrakcija sajma su hostese, sa kojima svi žele da popričaju. A oni koji nisu pazarili ništa obično se časte sajamskom pljeskavicom jer, kažu, bolje išta nego ništa.
XS
SM
MD
LG