Dostupni linkovi

Beograd: Veterinarski instituti testiraće na koronu


Ilustracija

Vlada Srbije donela je odluku da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje na korona virus, saopšteno je u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, na sednici 6. avgusta odlučeno je da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus korona (SARS–CoV-2), odnosno da se veterinarski instituti uključe u testiranje.

Dodaje se da je zbog potrebe da se obezbedi zdravstveni sistem uoči jeseni, kako bi se stanovništvo dodatno zaštitilo od COVID-19, Vlada odlučila da se poveća broj laboratorija u kojima će biti omogućeno testiranje.

“Radi se o laboratorijama zdravstvenih ustanova i svim mikrobiološkim laboratorijama u javnoj svojini koje obavljaju poslove u oblasti zdravlja životinja, bezbednosti hrane, kontrole kvaliteta i bezbednosti mleka i ispitivanja zabranjenih, nedozvoljenih, štetnih i nepoželjnih supstanci u hrani i hrani za životinje, zdravlja bilja, semena i sadnog materijala i banke biljnih gena“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Uredba o ulaznicama

Pored toga, Vlada je usvojila i Uredbu o ponudi važenja kupljenih ulaznica za kulturno-umetničke manifestacije koje su otkazane usled pandemije korona virusa kojom se uređuju načini i uslovi pod kojima se može ponuditi odgovarajuća zamena, odnosno nadoknada za kupljenu neiskorišćenu ulaznicu.

„Organizator kulturno-umetničke manifestacije može kupcu ulaznice koja nije iskorišćena da ponudi da je iskoristi tokom narednog održavanja manifestacije, za neku drugu manifestaciju u njegovoj organizaciji (najkasnije do 31. decembra 2021. godine) ili da mu ponudi povraćaj novca”, navodi Vlada.

Ta odluka, kako je saopšteno, rezultat je predloga koji su izneli predstavnici manifestacionog turizma.

XS
SM
MD
LG