Dostupni linkovi

Američka kompanija NCR otvorila tehnološki park u Beogradu


Tehnološki park američke kompanije u Beogradu, 5. oktobar 2021.
Tehnološki park američke kompanije u Beogradu, 5. oktobar 2021.

Američka kompanija NCR otvorila je 5. oktobra tehnološki park u Beogradu u koji je investirano 100 miliona dolara.

To je najveći NCR kampus u Evropi, na površini od oko 30.000 kvadrata, koji će ujedno biti i centar za razvoj novih tehnologija i mesto susreta i razmene ideja kompanije i lokalne zajednice.

U tehnološkom parku će, kako su najavili čelni ljudi NCR-a, raditi više od 5.000 inženjera, ekonomista, pravnika, filologa, analitičara i stručnjaka za marketing i komunikacije koji će kreirati nova korisnička iskustva za klijente širom sveta u modernom, funkcionalnom, energetski efikasnom i inspirativnom radnom okruženju.

Operativni direktor NCR Oliver Saliven je najavio da će kompanija nastaviti ulaganja u Srbiji i u zaposlene.

Otvaranju tehnološkog parka prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Vučić je rekao da je mnogoenergije uloženo da NCR dođe u Srbiju, zaposli 5.000 mladih ljudi, i pošalje poruku drugim američkim investitorima da je Srbija dobro mesto za poslovanje.

"Do sada je NCR u budžet Srbije uplatio pet puta više novca nego što su iznosile subvencije koje je dobio, što pokazuje koliko je to bila mudra i dobra odluka", rekao je Vučić.

On je dodao je da je NCR najveći američki poslodavac u Srbiji i jedan od najvećih investitora.

Ambasador SAD Entoni Godfri (Anthony Godfrey) rekao je da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu, što je neophodno za investicije američkih kompanija, poput NCR čiji je cilj da i dalje širi poslovanje u Srbiji.

On je podsetio da američke kompanije zapošljavaju u Srbiji oko 20.000 radnika.

NCR je vodeća globalna tehnološka kompanija u oblasti razvoja softverskih rešenja i različitih tipova usluga za klijente iz sektora finansija, maloprodaje i ugostiteljstva.

U Srbiji je NCR otpočeo poslovanje 2011. godine i trenutno zapošljava više od 4.200 ljudi, a podržava 5.100 klijenata u svetu.

Sedište NCR je u Atlanti, kompanija postoji više od 135 godina, posluje u 180 zemalja i ima oko 36.000 zaposlenih.

XS
SM
MD
LG