Dostupni linkovi

U Beogradu uhapšeno 13 osoba zbog nelegalne gradnje na opštini Palilula


Ilustrativna fotografija

Policija u Beogradu uhapsila je 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju više ilegalnih objekata na teritoriji centralne beogradske opštine Palilula, saopšteno je 22. novembra iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su odgovorno lice Gradske opštine Palilula V.Ć. (69), koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, kao i građevinski inspektori M.L. (59), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ.R. (62), G.P. (52), B.C. (52) i Z.P. (52), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su i investitori S.H. (40), S.S. (51), M.B. (70), T.D. (48), A.V. (62), V.Ž. (49) i Ž.L. (42), koji se terete za trgovinu uticajem.

Odgovorna lica opštine Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica opštine Palilula, među kojima je i predsednik opštine i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić, koja su od ranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.

Jovičić je uhapšen 3. juna, povodom sumnji da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine.

XS
SM
MD
LG