Dostupni linkovi

Devet osoba uhapšeno posle eksplozije gasa u Zemunu


Vatrogasni kamion u Beogradu
Vatrogasni kamion u Beogradu

Zbog eksplozije u beogradskoj opštini Zemun u kojoj je u petak ujutro jedna osoba poginula, policija je uhapsila devet osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Navodi se da su po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšeni D.L, R.A, Z.R, K.K, T.N, Đ.M, S.M, V.G, i G.Z. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

MUP je dodao da se sumnja da su od 8. do 10. novembra u Ševinoj ulici u Zemunu, prilikom izvođenja radova na postavljanju optičkih instalacija za mobilnu telefoniju, oštetili gasnu instalaciju usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa.

"Ovo je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u toj ulici i tom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, a jedna zadobila teške telesne povrede opasne po život", saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

U eksploziji u porodičnoj kući u Zemunu jedna osoba je poginula a jedna je povređena.

Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) nezvanično rečeno u MUP-u, policija je oko 5.50 ujutru dobila prijavu o eksploziji u Ševinoj ulici u Zemunu.

Žena (49) je povređena i prevezena u Urgentni centar, a pod ruševinama je pronađeno beživotno telo muškarca, rečeno je u MUP-u.

Građani se žale da od četvrtka uveče osećao gas u vazduhu, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

XS
SM
MD
LG