Dostupni linkovi

Produžen pritvor okrivljenima u predmetu Belivuk


Hapšenje Veljka Belivuka 4. februara 2021.
Hapšenje Veljka Belivuka 4. februara 2021.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, produžilo je pritvor do 30 dana za Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 25 okrivljenih u tom predmetu, saopštio je 27. avgusta Viši sud u Beogradu.

U obrazloženju se navodi da im je pritvor produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, ometanja postupka uticanjem na svedoke, ponavljanja krivičnog dela, jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora više od 10 godina (osim za šestoricu okrivljenih), kao i zbog toga što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Viši sud saopštio je da na navedeno rešenje okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od tri dana od prijema pismenog otpravaka.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili više teških ubistava, otmice, silovanje, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Tužilaštvo Srbije za organizavani kriminal (TOK) podiglo je 30. jula optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih pripadnika kriminalne grupe zbog svirepih ubistava, rasturanja droge i oružja.

Pet stvari koje treba znati o 'slučaju Belivuk' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG