Dostupni linkovi

Ponovo produžen pritvor Belivuku i članovima njegove grupe


Članovima Belivukove grupe produžen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, ometanja postupka uticajem na svedoke i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor na još 30 dana Veljku Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe koji su optuženi za više ubistava, trgovinu drogom, otmicu i silovanje, saopšteno je u subotu, 23. oktobra, iz tog suda.

Rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, članovima Belivukove grupe produžen je pritvor zbog opasnosti od bekstva, ometanja postupka uticajem na svedoke i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo.

Protiv tog rešenja optuženi i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka.

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal (TOK) podiglo je 30. jula optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih pripadnika kriminalne grupe zbog svirepih ubistava, rasturanja droge i oružja.

XS
SM
MD
LG