Dostupni linkovi

Jedna osoba stradala u napadu u Belgorodu, objavile ruske vlasti


Saobraćajni znak za put ka Belgorodu, u blizini Harkiva, februar 2023.
Saobraćajni znak za put ka Belgorodu, u blizini Harkiva, februar 2023.

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u bombardovanju centra za raseljena lica u pograničnom regionu Belgoroda, izjavio je guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov u utorak uveče, 30. maja.

"Ukrajinske oružane snage pucale su iz artiljerije na centar za raseljena lica u kojima su smešteni stariji civili i deca... Ubijen je čuvar (tog centra), a dve osobe su povređene", rekao je Gladkov na Telegramu.

Prema njegovim rečima, povređeni su "u teškom stanju na intenzivnoj nezi" sa "povredama stomaka" kod jednog, a kod drugog grudnog koša.

Gladkov je postavio fotografije oštećene zgrade sa razbijenim prozorima, rova nastalog od napada u blizini kabine čuvara i evakuaciju odraslih i dece u autobusima, prenosi agencija Frans pres (AFP).

Region Belgoroda, koji se graniči sa Ukrajinom, više puta je bio na meti ukrajinskih napada, kao i pokušaja upada oružanih grupa iz Ukrajine.

Ti napadi i upadi su se umnožili poslednjih nedelja dok Ukrajina priprema veliku kontraofanzivu na svojoj teritoriji kako bi oterala ruske snage.

Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

XS
SM
MD
LG