Dostupni linkovi

BBC nastavlja izveštavanje na engleskom iz Rusije


Britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC), objavio je da nastavlja rad svog servisa na engleskom jeziku iz Rusije, pošto ga je prekinuo kada je usvojen zakon koji predviđa teške zatvorske kazne u slučaju širenja "lažnih informacija o vojsci".

"Posle zrelog razmišljanja odlučili smo da nastavimo izveštavanje na engleskom iz Rusije večeras (utorak, 8. mart) pošto je privremeno bilo suspendovano krajem prošle nedelje", saopštila je britanska javna radiotelevizija.

BBC je naveo da će izveštavati o tom važnom delu priče nezavisno i nepristrasno, pridržavajući se strogih uredničkih standarda, dodajući da bezbednost osoblja u Rusiji ostaje prioritet broj jedan.

Brojni drugi zapadni mediji su takođe suspendovali svoje operacije u Rusiji krajem prošsle sedmice, uključujući CNN, Bloomberg News, špansku novinsku agenciju EFE, italijanski kanal RAI i nemački ARD i ZDF.

U petak je generalni direktor BBC-a Tim Dejvi (Devie) rekao da nije spreman da izlaže osoblje „riziku krivičnog gonjenja samo zato što rade svoj posao”.

BBC je nastavio rad u trenutku kada je američki Njujork tajms (the New York Times) objavio u utorak da se povlači.

XS
SM
MD
LG