Dostupni linkovi

Članovi SNS napali odbornika DSS u Gornjem Milanovcu


Gornji Milanovac, ilustrativna fotografija
Gornji Milanovac, ilustrativna fotografija

Gotovo sve političke stranke u Gornjem Milanovcu tvrde da su naprednjački batinaši stigli i u taj grad, nakon što su odbornika DSS dr Vladislava Vasića u lokalnom parlamentu fizički napali funkcioneri SNS dok je sa prijateljima proslavljao godišnjicu mature. Incident se dogodio u restoranu ’’Norveška kuća’’, gde se u drugom delu objekta održavala izborna skupština gornjomilanovačkih naprednjaka.

Prema rečima očevidaca, tokom proslave 15-godišnjice mature slavlju se priključilo nekoliko nepozvanih gostiju, za koje se ispostavilo da su članovi SNS koji su imali partijski sastanak u drugom delu restorana. Prisutni kažu da niko nije obraćao pažnju na uljeze sve dok njih trojica nisu počela da provociraju dr Vladislava Vasića po političkoj osnovi. Kada je on reagovao na ničim izazvane provokacije, nasrnuli su na njega i počeli da ga guraju i udaraju po telu. Vasić je za naš radio potvrdio je da su ga funkcioneri naprednjaka fizički napali i pretili mu, ali nije želeo da govori o detaljima.

„Zbog prijave koju sam podneo policiji ne želim da dajem izjave. Sve što sam imao, rekao sam u policiji.“

RSE: Poznajete li napadače?

Vasić: Ne, ne znam ih.

RSE: To su očito ljudi sa strane?

Vasić: Da. Ne znam ko su, ne poznajem ih.

Budući da odbor DSS u Gornjem Milanovcu praktično ne postoji, u Vasićevo ime oglasili su se njegovi koalicioni partneri iz SPS. Predsednik lokalnih socijalista Jovica Carević navodi da naprednjaci pokušavaju da prikriju vinovnike napada, ali se zna ’’da se radi o dvojici članova GO stranke iz Uba i jednom aktivisti iz Kragujevca’’.

„Počeli su da mu prete da će dobiti otkaz u bolnici, psovali su mu krvavu majku. Nakon reakcije izašli su napolje i tada su mu pretili fizičkom likvidacijom. Naprednjaci prikrivaju te ljude koji su bili njihovi gosti, ali postoje slike, tako da to ne može da se sakrije jer je u ’Norveškoj kući’ bilo prisutno najmanje 50 svedoka“, kaže Carević.

Carević ocenjuje da će pretnji nasiljem od strane, kako se izrazio, naprednjačkih batinaša, biti sve više kako se budu bližili lokalni izbori, navodeći da ovakav vid političke borbe nikada nije bio svojstven u gradu pod Rudnikom.

„Milanovac je mirna sredina u kojoj nikada nije bilo ozbiljnijih političkih sukoba, a kamoli da se neko bije i za nas je ovaj događaj veliko iznenađenje. U stvari, ovo je priprema za izbore. Naprednjaci znaju da ne mogu da pobede svojim znanjem, iskustvom i radom, pa pokušavaju da to urade pritiscima i plašenjem ljudi.“

Napad je osudio i Opštinski odbor Demokratske stranke, ocenivši ga kao sraman, uz podsećanje da se identični slučajevi događaju i u drugim krajevima Srbije.

“DS već duži vremenski period upozorava na ovu pojavu, još kada su naprednjaci došli na glas da se njihovi batinaši pojavljuju u raznim gradovima. Sada je visoki funkcioner te stranke napao ovdašnjeg doktora. To samo pokazuju na koji način oni vode državu”, ističe Lazarević.

Novoizabrani predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević negirao je da je bilo napada na odbornika DSS. On je kratko izjavio da se ništa nije dogodilo i da ne zna zašto se od toga pravi slučaj.

XS
SM
MD
LG