Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Rusija čvrsto stoji iza Dejtonskog sporazuma


Aleksandar Toršin

Tokom skupa zvaničnika Jugoistočne Evrope u Banjaluci, funkcioneri iz RS sastali su se u subotu uveče pojedinačno sa zamjenikom predsjednika Savjeta ruske Federalne skupštine Aleksandrom Toršinom. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je nakon razgovora s Toršinom da je dobio uvjeravanja da Rusija čvrsto stoji iza Dejtonskog sporazuma.

Toršin je predložio Radmanoviću saradnju između refiona Ruske Federacije i BiH, odnosno RS, ističući da bi posebnu pažnju trebalo posvetiti energetici i poljoprivredi.

Toršin je takođe rekao da Moskva u svojim odnosima ne uslovljava kojim putem treba da ide region – prema evroatlantskim integracijama ili prema Rusiji.
On je takođe rekao da Moskva u svojim odnosima ne uslovljava kojim putem treba da ide region – prema evroatlantskim integracijama ili prema Rusiji.

Nebojša Radmanović
Radmanović je pojasnio da je na sastanku bilo govora o ekonomskoj saradnji između RS i Rusije, koju je ocijenio “sve boljom i boljom”.

Tokom susreta sa Aleksandrom Toršinom, predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da RS bilježi značajan rast industrijske proizvodnje u prvom kvartalu.

Dodik je istakao da tom rastu “doprinosi uspješan rad naftne industrije RS, nakon privatizacije od strane ruskog partnera”.

Sastanku Dodika i Toršina prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije u BiH Konstantin Šuvalov.
  • 16x9 Image

    Maja Bjelajac

    U skoro dvije decenije novinarske karijere, izvještavala i istraživala o temama iz kulture, politike i društva za najveće medije u Republici Srpskoj o od 2006. radi kao dopisnik RSE iz Banjaluke.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG