Dostupni linkovi

Azem Vllasi o RSE: Na talasima istine


Azem Vllasi
Azem Vllasi
Kada je počela sa radom Slobodna Evropa je predstavljala najverodostojniji izvor informisanja o ondašnjim događanjima na prostorima bivše Jugoslavije. U to vreme velikog ludila i velikih tragedija, domaći mediji u svakoj sredini bili su jednostrani, navijački. Možda je situacija bila takva da je svako morao držati svoju stranu, plasirati svoju istinu, a u stvari je to bila jedna velika šuma raznih laži i dezinformacija.

U tome je Slobodna Evropa bila skoro jedini medij koji je pokrivao sva zbivanja i istinito informisao o svemu. Ako bi neko hteo da sazna pravu istinu o tome šta se u kojem delu prostora bivše Jugoslavije i po Balkanu događa, mogao je da je sazna samo preko talasa Slobodne Evrope.

Kao što smo nekad davno, u sistemu kontrolisane štampe i kontrolisanih medija, samo preko Glasa Amerike mogli saznati ono što se stvarno događa kod nas i među nama, tako smo u vreme pre 20-tak godina preko talasa Slobodne Evrope mogli saznati šta se stvarno u kojem kraju Balkana i na prostorima bivše Jugoslavije dešava.

Velika stvar je bila i u tome što je Balkanski servis Slobodne Evrope išao na više jezika, pa je svako imao pristup informacijama na svom jeziku.

To poverenje je ostalo i danas, iako je ipak drugačija situacija. Medijiska delatnost je na ovim prostorima veoma razvijena. Internet je učinio svoje, ali ipak je Slobodna Evropa ostala medij u koji se veruje i preko talasa Slobodne Evrope se i dan danas može čuti ona prava, objektivna i nepristrasna informacija. To se još uvek može čuti na Radiju Slobodna Evropa.
XS
SM
MD
LG