Dostupni linkovi

Srušio se putnički avion sa 152 putnika, nema preživjelih


Pakistan: srušio se zrakoplov sa 152 putnika
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Pakistanski Airbus A-321 sa 146 putnika i šestero članova posade srušio se u planinama koje okružuju glavni grad Islamabad.

Spasilačke ekipe, koje su doprijele do mjesta nesreće uprkos kiši i lošim cestama, su rekle da nema preživjelih.

Uzrok nesreće zrakoplova tvrtke Airblue zasad nije poznat. Zna se samo da je avion pokušavao sletjeti po olujnom vremenu kada je izgubio kontakt s kontrolom letom.

Letio je iz Karachija za Islamabad.

Jedan od svjedoka na području gdje se dogodila nesreća tvrdi da se avion pripremio za slijetanje usprkos jakoj kiši i gustim oblacima.

On kaže da mu se učinilo kao da avion poskakuje, gubi ravnotežu i onda je pao.

BBC javlja da su spasilačke službe do sada pronašle tijela 90 poginulih. Reuters prenosi policijskog dužnosnika Bin Yamena koji je rekao da tijela poginulih leže ispod izgorjelih dijelova aviona, te da misli da je malo ljudi moglo preživjeti nesreću.

Prethodne agencijske vijesti da su spasioci pronašli petoro preživjelih još nisu potvrđene.

Mjesto nesreće je gusta šuma u brdima Margla, oko dva kilometra od samog centra Islamabada.

Više desetaka članova obitelji putnika okupili su se na međunarodnoj zračnoj luci Benazir Bhutto gdje u suzama i očaju čekaju bilo kakve informacije vezane uz svoje voljene. Među njima je i Amir Mehmood.

“Moj stariji brat je dolazio iz Karachija. Nemamo nikavih informacija. Njegovo je ime na listi putnika”, rekao je Mehmood.

Tvrtka Air Blue je privatna komercijalna kompanija sa sjedištem u Karachiju. Osnovana je 2004. godine i ovo je prva tragedija jednog aviona ove kompanije.

Pakistanska vlada proglasila je nacionalnu žalost.


XS
SM
MD
LG