Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U sudaru autobusa jedno mrtvo, 14 povrijeđenih


Sudar autobusa, Foto: RTRS

U sudaru autobusa banjalučkog “Autoprevoza” i “Croatia busa”, koji se desio juče poslijepodne u mjestu Crna Rijeka kod Mrkonjić Grada, poginuo je vozač “Autoprevoza” Velibor Janković, a 14 osoba je povrijeđeno. Autobus “Autoprevoza” kretao se iz pravca Mrkonjić Grada prema Banjoj Luci, a autobus “Croatia busa” iz Banje Luke prema Jajcu, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Još uvijek nema zvaničnih informacija o tome šta je uzrok sudara dva autobusa banjalučkog „Autoprevoza“ i hrvatskog „Croatia busa“ u kome je smrtno stradao „Autoprevozov“ vozač Velibor Janković, te lakše ili teže povrijeđeno 14 putnika. Portparol Okružnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković - Vidović navela je da se i dalje vodi istraga o tragediji koja se dogodila sinoć oko 17 časova na raskršću u naselju Crna Rijeka na putnom pravcu Banja Luka - Mrkonjić Grad:

„Uviđaj su obavila ovlaštena službena lica za bezbjednost saobraćaja Policijske stanice Mrkonjić Grad. Dežurni tužilac je tom prilikom naložio da se izvrši obdukcija tijela nastradalog, te da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kako bi se utvrdio uzrok ove saobraćajne nesreće. Obdukcija tijela lica koje je smrtno nastradalo u ovoj saobraćajnoj nesreći pokazala je da je smrt nastupila nasilno, usljed traume glave i grudnog koša.“

U banjalučkom Kliničkom centru navode da je od 11 primljenih putnika na liječenju i danas zaržano petoro povrijeđenih. Portparol Centra Tamara Radlović kazala je da je vozač Velibor Janković dovezen bez znakova života:

„Preduzete mjere reanimacije i pored maksimalnog angažovanja našeg medicinskog tima, nažalost, nisu dale rezultate. Ostalih pet pacijenata smješteno je na razne klinike u okviru Kliničkog centra Banja Luka. Mi smo jutros provjeravali, njihovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i niko se ne nalazi u životnoj opasnosti - uz jednu napomenu da je jedan od pacijenata državljanin Republike Hrvatske, koji će vrlo vjerovatno u toku dana biti pušten na kućno liječenje.“

Očevici kažu da je do nesreće došlo zato što vozač „Autoprevozovog“ autobusa nije poštovao pravo prvenstva krećući se iz pravca Mrkonjić Grada prema Banjoj Luci, te tako udario u autobus „Croatia busa“ koji se kretao od Banje Luke prema Jajcu. Putnici u izjavama koje prenose mediji pričaju o pravoj drami koja ih je zadesila:

„Strahota, nikad tu sliku neću zaboraviti, nikad. Išla sam sa sinovima tamo, da malo budem kod njih, vidi kako smo mogli završiti. Ali dobro je, hvala Bogu, dobro. Ovi su najgore nastradali.“

„Koliko sam ja vidio, on je na vrijeme uočio i pokušavao je da izbjegne, sad kako se stvarno sve dešavalo, to su sekunde.“

Putnici kažu da je prava sreća što ih nije zadesila i gora tragedija jer je curilo gorivo, a bankine su ih spasile da ne propadnu dalje u ponor.
  • 16x9 Image

    Milorad Milojević

    Diplomirao je 2003. kao prvi diplomirani novinar sa Univerziteta u Banjaluci. Novinarstvom se počeo baviti 1999. na banjalučkoj Alternativnoj televiziji. Godine 2002. postaje dopisnik RSE iz Banjaluke. Obrađuje političke i društvene teme.

XS
SM
MD
LG