Dostupni linkovi

Autobusima iz RS na paradu u Beograd: Da pozdravimo brata Putina


Odlazak na vojnu paradu u Beograd, Banjaluka, 16. oktobar 2014.

Dva autobusa u četvrtak rano ujutro krenula su iz Banjaluke za Beograd na vojnu paradu koja će se održati u povodu 70. godišnjice oslobođenja glavnog grada Republike Srbije u II Svjetskom ratu.

Besplatan prevoz obezbjedio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Ni loše vrijeme nije spriječilo nekoliko stotina Banjalučana da dođu na staru autobusku stanicu sa koje su kretali autobusi u 7 sati.

Zainteresovanost za odlazak u Beograd bila je mnogo veća tako da je jedan broj ljudi koji je došao ostao u Banjaluci. Prednost su imali članovi Dodikovog SNSD-a.

Starijim građanima Banjaluke pridružio se i veliki broj mladih, rođenih tek prije dvije decenije, a najveća želja im je, kažu, da vide predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina koji će doći u Beograd.

Odlazak na vojnu paradu u Beograd, Banjaluka, 16. oktobar 2014.
Odlazak na vojnu paradu u Beograd, Banjaluka, 16. oktobar 2014.

“Želim da vidim kako izgleda ova parada, jer samo iz priča roditelja sam čuo kako je to nekada bilo. I, mada je malo vjerovatno, volio bi da vidim ruskog predsjednika Putina“, objasnio je svoje razloge odlaska u Beograd dvadesetogodišnji student Savo.

Dvadesettrogodišnji Goran ističe da ga ni kiša ni potreba da se rano ustane nije mogla omesti da krene za Beograd.

“Imamo želju da pozdravimo brata Putina koliko god možemo kad se već ukazala prilika i ovaj besplatan prevoz", kaže Goran.

Stariji na vojnu paradu u Beograd odlaze više zbog nostalgije za nekim prošlim vremenima.

Osim želje da vidi Putina, penzioner Borislav Blagojević kaže:

“Želim da se zbog ove parade prisjetim vremena kada je Jugoslavija priređivala veličanstvene vojne parade."

Iz RS-a u Beograd odlazi 10 autobusa, a osim iz Banjaluke besplatan prevoz za odlazak na vojnu paradu u Beograd organizovan je i iz Doboja, Šamca, Ugljevika, Zvornika i Bijeljine.

  • 16x9 Image

    Erduan Katana

    U periodu od 1997. do 2000. godine radio za više bosanskohercegovačkih i inostranih medija. Od 2000. godine radi u dopisnišvu RSE u Banja Luci.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG