Dostupni linkovi

Osam povređenih u udesu autobusa sa kosovskim oznakama u Austriji


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova je saopštilo da nema žrtava u udesu autobosu kosovske registracije u Austriji.

“U bolnici u Salcburgu osam osoba je zatražilo lekarsku pomoć, a nakon pregleda sedam osoba je pušteno, dok je jedna osoba i dalje na lečenju u toj bolnici”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ambasador Kosova u Beču Ljuljzim Plana (Lulzim Pllana) posetio mesto nesreće, te da je ponudio podršku povređenima u nesreći i njihovim porodicama.

Takođe se navodi da će detaljnije obaveštenje o nesreći biti objavljeno nakon što se dobiju zvanične informacije, te da je ambasada Kosova u Austriji u stalnom kontaktu sa policijom i zdravstvenim vlastima u Salcburgu.

Na autoputu kod mesta Ojgendorg (Eugendorf) u Austriji dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao autobus kosovskih registarskih oznaka.

Kako je prvobitno javila agencija APA, oko 20 osoba je povređeno.

Na osnovu fotografija koje su objavili austrijski mediji, autobus je kompanije Armend Tours. Iz te kompanije niko nije odgovorio na pozive Radija Slobodna Evropa.

Crveni krst i vatrogasne ekipe su izašle na lice mesta odmah nakon nesreće.

"Trenutno imamo informacije o troje teško povređenih i 16 lakše povređenih", rekla je portparolka Crvenog krsta Roberta Taner (Thanner) za agenciju APA.

"Za sada nema izveštaja o žrtvama", dodala je ona.

"Nesreća se dogodila oko 03:00 na autoputu, kada je autobus sa oko 25 putnika najverovatnije udario u betonski graničnik. Za sada se ne znaju uzroci te nesreće", rekao je portparol policije Hans Volfgruber (Wolfgruber).

Svi povređeni su prebačeni u državnu bolnicu u Salcburgu.

Volfgruber je naveo i da je autobus saobraćao na relaciji Kosovo – Hanover (Nemačka).

"To su putnici sa Kosova", rekao je on.

Mesto nesreće je zatvoreno za saobraćaj, a autobus se i dalje nalazi na mestu nesreće.

XS
SM
MD
LG