Dostupni linkovi

Kontroverzna zvijezda društvenih mreža Andrew Tate ostaje u pritvoru


Andrew Tate (u sredini) i njegov brat Tristan dolaze na ročište, Bukurešt, 10. siječnja 2023.
Andrew Tate (u sredini) i njegov brat Tristan dolaze na ročište, Bukurešt, 10. siječnja 2023.

Kontroverzna zvijezda društvenih mreža Andrew Tate ostaje u pritvoru još 30 dana zajedno sa svojim bratom i još dvije osobe dok čekaju krivičnu istragu za trgovinu ljudima odlučio je sud u Rumuniji.

On, njegov brat Tristan i dvije žene sumnjiče se za silovanje, trgovinu ljudima i organizirani kriminal.

Tridesetšestogodišnji Tate, britansko-američki državljanin, koji na Twitteru ima 4,4 milijuna pratitelja, pritveden je 29. prosinca na području sjeverno od Bukurešta.

U optužnici se navodi da su Tate i njegov brat namamili žene u Rumunjsku obećavajući im romantičnu vezu, a zatim ih prisiljavali na snimanje pornografskih sadržaja.

Rumunjska agencija za borbu protiv organiziranog kriminala DIICOT priopćila je da je u ovom slučaju identificirala šest žrtava, koje je ova skupina podvrgnula "djelima fizičkog nasilja i psihičke prisile".

Istražitelji su do sada zaplijenili 15 luksuznih automobila, od kojih je najmanje sedam u vlasništvu braće Tate, i više od deset nekretnina ili zemljišta u vlasništvu tvrtki registriranih na njihovo ime, rekla je glasnogovornica DIICOT-a, Ramona Bolla.

Bolla je istakla da će, budu li tužitelji dokazali da su optuženi stekli novac trgovinom ljudima, imovinu "preuzeti država, te pokriti troškove istrage i obeštetiti žrtve."

Andrew Tate se proslavio mizoginim komentarima i govorom mržnje na društvenim mrežama. Prema njegovim tvrdnjama, žene snose dio krivnje ako su silovane i zapravo one pripadaju muškarcima.

Na društvenim medijima Tate je promicao ultramuškost te luksuzni životni stil i takvim je sadržajem plijenio široku publiku uglavnom mladih muškaraca. U videosnimkama često se pojavljivao u skupocjenim sportskim automobilima, privatnim zrakoplovima i na egzotičnim odredištima.

Prema pisanju medija, u Rumunjskoj živi od 2017. godine.

XS
SM
MD
LG