Dostupni linkovi

Američkoj košarkašici koju su Rusi osudili na devet godina zatvora odbijena žalba


Brittney Griner
Brittney Griner

Ruski sud odbio je žalbu američke košarkašice Brittney Griner, koja je u kolovozu osuđena na devet godina zatvora zbog posjedovanja narkotika u Rusiji.

Sud je potvrdio kaznu, a državni tužitelj nazvao ju je pravednom, javlja BBC.

Griner je dvostruka svjetska i dvostruka olimpijska prvakinja te osvajačica WNBA naslova koja je godinama bila članica ruskog Ekaterinburga, s kojim je četiri puta bila prvakinja Europe, a u veljači je uhićena na aerodromu u Moskvi zbog unošenja ulja od kanabisa u Rusiju, što je strogo zabranjeno u toj zemlji.

Griner je priznala pogrešku, rekla je da je nehotice uzela to ulje i od suda je tražila milost.

Nije joj uspjelo.

"Rusija je postala moj drugi dom. Sjećam se izlaska iz teretane i svih djevojčica koje su me čekale ispred. To je ono što me tjeralo da se vraćam ovamo. Želim se ispričati svojim suigračicama, svom klubu i gradu zbog pogreške koju sam napravila i sramote koju sam prouzročila. Također se želim ispričati svojim roditeljima, svojoj braći i sestrama, svom klubu Phoenix Mercuryju i svim nevjerojatnim ženama iz WNBA lige", kazala je tada Griner te dodala:

"Nikada nisam imala namjeru povrijediti nikoga, nikada nisam namjeravala ugroziti rusko stanovništvo, nikad nisam namjeravala prekršiti zakone. Iskreno sam pogriješila i nadam se da mi vaša presuda neće dokrajčiti život. Znam da svi pričaju da sam postala politički pijun, ali nadam se da to u ovoj sudnici neće biti slučaj. Ovo je moj drugi dom i sve što sam htjela je osvojiti prvenstvo i svoj klub učiniti ponosnim."

XS
SM
MD
LG