Dostupni linkovi

Ambasada SAD: Godfrey ostaje ambasador u Srbiji


Ambasador SAd u Srbiji Anthony Godfrey
Ambasador SAd u Srbiji Anthony Godfrey

Entoni Godfri (Anthony Godfrey) ostaje ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, saopštila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) ambasada SAD u Beogradu.

Pojedini beogradski mediji objavili su 12. oktobra da bi Godfri pre isteka mandata mogao da bude opozvan u okviru zamene američkih diplomata zaduženih za Balkan.

Ambasada SAD je za RSE navela da bi svako objavljivanje imenovanja novog ambasadora došlo iz Bele kuće.

"Ambasador Godfrey je na mestu ambasadora dve godine i služi po želji predsednika. Kada Bela kuća proglasi njegovog naslednika, postoji redovan proces slanja formalne nominacije Senatu, zakazivanja javnog slušanja, a zatim se čekaju rezultati javnog slušanja i glasanje za potvrdu. Ambasador Godfrey ostaje fokusiran na svoj posao ambasadora SAD u Srbiji", navodi se u odgovoru ambasade.

Entoni Godfri je na mestu ambasadora SAD u Srbiji od oktobra 2019. godine, a pojedini mediji objavili su da bi na njegovo mesto mogao da dođe neko blizak Gabrijelu Eskobaru (Gabriel Escobar), koji je u septembru imenovan za zamenika pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta.

Pre Eskobara na toj funkciji je bio Metju Palmer (Matthewa Palmera), koji je imenovan za američkog izaslanika za izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG