Dostupni linkovi

Otpravnik poslova SAD u Beogradu izrazio solidarnost sa Ukrajinom


Džon Ginkel
Džon Ginkel

Otpravnik poslova Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Džon Ginkel (John Ginkel) sastao se u Beogradu sa ukrajinskim ambasadorom, kako bi izrazio “nepokolebljivu solidarnost i podrški Amerike Ukrajini”.

Glinkel je to objavio na svom Tviter nalogu, na kojem se postavio i fotografiju sa ukrajinskim ambasadorom Oleksanderom Aleksandrovičem dok poziraju sa zastavom Ukrajine.

“Osuđujemo flagrantnu agresiju Rusije na ovu demokratsku zemlju Evrope. Slobodni svet je jedinstven protiv ove invazije. Slava Ukrajini!”, napisao je Ginkel.


Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je 24. februara rano ujutru početak vojne operacije u Ukrajini, a ubrzo je usledilo i prvo granatiranje.

Ukrajina je proglasila ratno stanje.

Putin je nekoliko dana pre invazije priznao samostalnost separatističkih regija Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine i odobrio slanje trupa u tu oblast.

EU, SAD i druge zemlje odgovorile su sankcijama, dok su Sjedinjene Države i Velika Britanija zatražile pred Savetom bezbednosti UN zajedničko delovanje nakon Putinove odluke.

XS
SM
MD
LG