Dostupni linkovi

Albanija poslala verbalnu notu Srbiji zbog Vulinovih izjava, Vulin traži izvinjenje


 Edi Rama, premijer Albanije

Premijer Albanije Edi Rama saopštio je da je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje pozvalo ambasadora Srbije u Tirani kako bi mu predao verbalnu notu, a nakon izjava srpskog ministra odbrane, Aleksandra Vulina.

Rama je kazao da neće tolerisati nijednu uvredu predstavnika srpske vlade.

„Ministarstvo spoljnih poslova Albanije je nastavilo dalje proces, ambasador Srbije je pozvan ili biće pozvan, kako bi se putem verbalne note stavilo do znanja Srbiji da nikakva velika usta u vladi Srbije ne mogu da povrede Vladu Albanije, figuru jednog ministra ili premijera Albanije“, kazao je Rama.

Nedugo nakon ovoga, Vulin je pozvao Ramu, da se izvini Srbiji.

"Neka se Rama izvini za Žutu kuću, neka se izvini za podršku ubicama iz OVK, pa onda neka traži da mu neko leči povređenu sujetu", naveo je Vulin u saopštenju objavljenom 6. oktobra na sajtu Ministarstva odbrane.

On je ocenio i da bi, kako je nazvao, "nesreća koju bi napravila 'Velika Albanija'" bila nesreća svih na Balkanu i naveo da će se protiv toga boriti.

Inače, u poslednjih mesec dana a sajtu Ministarstva odbrane Srbije objavljeno je šest saopštenja u kojima Vulin, prvi čovek ministarstva kosovske Albance naziva „Šiptarima“ ignorišući presudu suda u Srbiji po kojoj je taj termin „politički nekorektan i uvredljiv“.

XS
SM
MD
LG