Dostupni linkovi

Uvrede Abazoviću na protestu ispred Radio televizije Crne Gore


Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (u sredini) sa policijskim obezbjeđenjem, i demonstranti ispred sjedništa Radio televizije Crne Gore, 21. januar 2022.
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović (u sredini) sa policijskim obezbjeđenjem, i demonstranti ispred sjedništa Radio televizije Crne Gore, 21. januar 2022.

Nezadovoljni zbog mogućeg formiranja manjinske Vlade, okupljeni na protestu ispred sjedništa Radio televizije Crne Gore (RTCG) izvrijeđali su potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića optužujući ga za izdaju, a u jednom trenutku su se čule uvrede i na nacionalnoj osnovi.

Potpredsjednik Vlade i lider Građaskog pokreta Ura Dritan Abazović je 21. januara uveče gostovao u emisiji RTCG.

Dolazeći u zgradu Javnog servisa, Abazović je sa policijskim obezbjeđenjem prišao okupljenima koji su mu uputili psovke, skandirajući "uzeo si pare Dritane".

Abazović je kratko saopštio okupljenima da Ura neće izdati volju građana i poručio demonstrantima da "izdaju potraže na drugim mjestima".

Treću noć zaredom grupa nezadovoljnih građana protestuje u Podgorici i još nekoliko gradova protiv, kako su saopštili, izdaje izborne volje građana.

Neposredan povod za proteste je inicijativa Abazovićevog Građanskog pokreta Ura i opozicionih stranaka za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića i mogućnost formiranja manjinske Vlade.

Među okupljenima su bili i funkcioneri Demokratske Crne Gore i manjih stranaka iz političkog saveza Demokratskog fronta, koji se oštro protive formiranju manjinske Vlade.

Građanski pokret Ura je na svom Fejsbuk profilu optužio pristalice Demokrata Alekse Bečića da su "fašističkim rječnikom vrijeđale Abazovića koji je prišao da se obrati okupljenima".

Demokrate Alekse Bečića su, sa druge strane, na svom Fejsbuk proflu pozdravile reakciju okupljenih na pojavilvanje Abazovića

Kada je Abazović prilazio okupljenima ispred zgrade RTCG, jedan od demonstranata ga je vređao na nacionalnoj osnovi.

Na uvredu je reagovao predsjednik opozicione Socijaldemokratske partije Raško Konjević koji je na Twitteru pozvao premijera Zdravka Krivokapića da osudi primitivno skandiranje i dobacivanje Dritanu Abazoviću.

Uvrede na račn Abazovića osudio je i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Tokom gostovanja RTCG, Abazović je saopštio da je Vlada Zdravka Krivokapića završila svoju misiju.

Najavljujući glasanje o povjerenju Vladi, Abazović je rekao da će u međuvremenu obaviti još jedan krug razgovora sa liderima dosadašnje parlamentarne većine.

Abazović je rekao da su mogući budući koncepti Vlade, manjinska Vlada, tehnička Vlada ili skraćenje mandata Skupštini i organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG