Dostupni linkovi

Arkan, Ceca i Dodik


Ceca Ražnatović na predizbornom mitingu SNSD-a u BIjeljini 28. septembra 2010.
Ceca Ražnatović na predizbornom mitingu SNSD-a u BIjeljini 28. septembra 2010.
Sadik Pazarac

Savez nezavisnih socijaldemokrata održao je u utorak predizborni miting u Bijeljini na kojem su se pojavili svi čelnici ove stranke.

Skup je začinjen gostovanjem srbijanske folk zvijezde Cece Ražnatović.

Ogromna bina na grdskom trgu, reflektori, jako ozvučenje, nastupi hora i folklora iz Beograda.

Svi čelnici stranke sa najviših entitetskih i državnih funkcija uputili su poruke okupljenoj masi iz Semberije i drugih gradova.

Završno obraćanje pripalo je lideru stranke i premijeru Miloradu Dodiku:

„Mi imamo svoju nacionalnu politiku. Naša nacionalna politika se odražava u onome što je dogovoreno - Republika Srpska zauvijek, a Bosna dok mora! Naš glavni grad Republike Srpske je Banja Luka, a naš nacionalni glavni grad je Beograd!“

Potvrdu ovih riječi dala je specijalna gošća večeri cijeloga skupa, folk zvijezda Ceca Ražnatović koja je prisutne pozdravila sa: „Dobro veče, moja Republiko Srpska!“

Pozdrav je upućen s istog mjesta s kojeg je, prije 18 godina njen muž, Željko Ražnatović Arkan, krenuo u, kako se tada objašnjavalo, "skupljanje oružja od Bošnjaka u Bijeljini".

Rezultat je poznat - bio je to jedan od prvih zločina nad Bošnjacima u tek započetom ratu protiv BiH.

Nije vjerovatno da za ove zločine i ulogu Cecinog muža u njima ne zna Milorad Dodik.

Baš kao što sigurno zna i za to da se ta folk pjevačica nikada nije ogradila od prljavih poslova i zločina koje su počinili Arkanovi "Tigrovi".

To što njen boravak u Bijeljini podsjeća preživjele članove porodica ubijenih na najcrnje dane njihovog života, Dodikove Socijaldemokrate ne zanima.

Važno je pobijediti, makar nudeći samo "kruha i igara".
XS
SM
MD
LG