Dostupni linkovi

Krivokapić odgovorio na Enciklopediju srpskog naroda


Enciklopedija srpskog naroda nastavak je politike etničkog čišćenja koja može izazvati nestabilnost u regiji i Crna Gora treba da odgovori snagom zakona i državnog dostojanstva, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Prema Enciklopediji sprskog naroda Crnogorci su Srbi, a Duklja srpska postojbina.

Krivokapić je kazao da državna politika Crne Gore mora što prije da postane politika nezavisne države.

„Često mi se čini da to liči na politiku savezne države - mi se kao nešto suprotstavljamo, ali nijesmo u stanju da radimo ozbiljne poslove. Na djelu je stalna agresija i pokušaj etničkog čišćenja Crnogoraca, brisanja Crnogoraca kao naroda“, rekao je Krivokapić za Radio Crne Gore.

Kako je kazao, pitanje je elementarnog dostojanstava – kada se država odnosno narod negira u državnoj politici druge države.

„To je nastavak pameti etničkog čišćenja, nastavak velikosrpskog projekta. Ne mogu to zvati pameću, to je nepamet etničkog čišćenja, koji se sada nastavlja drugim sredstvima. Sad nas brišu po knjigama, tekstovima, istoriografijama, da je bilo moći, brisali bi nas i onako kako su brisali neke druge, i fizički“, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da je takva politika opasna jer je, kako je kazao, priprema za neke buduće istorijske nestabilnosti - da se politika etničkih čišćenja nastavi na Balkanu.
XS
SM
MD
LG