Dostupni linkovi

Danas sastanak u Karađorđevu
Članovi Predsjedništva BiH sastaće se danas u Karađorđevu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i predsjednikom Turske Abdulahom Gulom, sa kojima će razgovarati o odnosima u regionu i međusobnoj saradnji tri zemlje. Sastanak je inicirao Tadić, kao nastavak trilateralnih sastanaka najviših zvaničnika ovih zemalja.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je ranije da je riječ o neformalnom, radnom sastanku na kojem će biti razgovora o saradnji tri zemlje, ali nije želio da otkriva više detalja. Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je uoči sastanka u Karađorđevu da očekuje da budu prevaziđeni nesporazum i definisan zajednički interes tri zemlje.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić smatra da je trilateralni sastanak u Karađorđevu prilika da se otvore brojna pitanja, prije svega nekih poteza ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, koji je, kako je ocijenio, "prešao sve granice dobrog ukusa".

Karađorđevo se u javnosti pominje kao mjesto gdje su 25. marta 1991. godine tadašnji predsjednici Srbije Slobodan Milošević i Hrvatske.
XS
SM
MD
LG