Dostupni linkovi

Objavljena lista zvanica za vjenčanje princa Williama


Britanska monarhija je u subotu objavila listu zvanica koje su potvrdile dolazak na vjenčanje princa Williama i Kate Middleton 29. aprila u Londonu, a među njima su pop zvijezda Elton John i fudbaler David Beckham.

Britanskog kompozitora i pjevača Eltona Johna, koji je 1997. godine pjevao "Svijeća na vjetru" na sahrani Lady Diane, prinčeve majke, pratit će njegov suprug David Furnish.

Vjenčanju će prisustvovati i reditelj Guy Ritchie, bivši suprug pjevačice Madonne i glumac Rowan Atkinson, poznat kao Mr. Been, koji su predstavljeni kao "bliski prijatelji" mladenaca.

Sportski svijet će predstavljati fudbaler David Beckham koji je zajedno s princom branio kandidaturu Velike Britanije na Svjetskom fudbalskom šampionatu koji će se održati 2018. godine. On će doći u pratnji supruge koja je trudna s četvrtim djetetom.

Pedesetak članova stranih kraljevskih porodica je potvrdilo dolazak, među kojim princ Albert od Monaka i njegova buduća supruga Charlene Wittstock, španska kraljica Sofija i princ Bahreina Salman ben Hamad Al-Khalifa.

Princ William i Kate Middleton su pozvali i bivše borce i predstavnike udruženja kojima princ pruža podršku. Svi ambasadori u Londonu iz zemalja "s kojim Velika Britanija ima normalne diplomatske odnose" bit će među zvanicama.

Dvije milijarde tv-gledalaca pratit će vjenčanje, prema procjeni britanske vlade.
XS
SM
MD
LG