Dostupni linkovi

Sarajevo: Neće biti deložacije kardinala Puljića


Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić neće biti deložiran iz njegove rezidencije u sarajevskoj Ulici Kaptol broj sedam, izjavio je Fahrudin Ibrišimović, advokat porodice pokojnog Fadila Smajovića, koja je odlukom opštinskog suda dobila dio prostorija rezidencije.

"Deložacije neće biti. Mi još neke tehničke detalje usklađujemo sa Vladom Federacije BiH i očekujemo da će do 26. maja i formalno biti dodijeljen stan Smajovićima", pojasnio je Ibrišimović.

On je dodao da sud mora zaokružiti svoj spis, ali da će postupak o deložaciji biti obustavljen, prenosi "Dnevni avaz".

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić trebalo je da bude deložiran iz svoje rezidencije u Sarajevu 26. maja u 11.00 časova, za kada je Opštinski sud u ovom gradu zakazao deložaciju.

Kardinal Puljić trebalo je da bude deložiran iz svoje rezidencije 17. novembra prošle godine, i tada su vlasti u Sarajevu obećale da će problem biti riješen, te da nema govora o njegovoj deložaciji.

Iako je Vrhbosanska nadbiskupija vlasnik zgrade na adresi Kaptol broj sedam, dio prostorija u kojima boravi kardinal odlukom suda je dodijeljen porodici pokojnog Fadila Smajovića, kojima je u međuvremenu Vlada Federacije BiH dodijelila stan u sarajevskom naselju Grbavica.
XS
SM
MD
LG