Dostupni linkovi

Nikolić stabilno, naprednjaci će ga večeras moliti da obustavi štrajk


Vitalne funkcije lidera Srpske napredne stranke (SNS)Tomislava Nikolića stabilne nakon što je prekinuo štrajk žeđu, izjavio ljekar Kliničko bolničkog centra Beograd dr Ljubomir Ilić.

Nikolić ušao u sedmi dan štrajka,a nedostatak tečnosti nadoknađuje infuzijom.U kratkom obraćanju novinarima, Ilić je rekao da Nikolić postepeno intravenozno unosi tečnost u organizam, ali da i dalje nastavlja štrajk glađu.

Ljekari novinarima nisu dopustili da odu do sobe i snime lidera naprednjaka.

Aleksandar Vučić je posle sednice SNS naglasio da je Tomislav Nikolić pobjednik jer su građani shvatili da je spreman da se žrtvuje za Srbiju.

On je prenio stav Predsjedništva u kojem se Nikolić moli da prekine štrajk glađu jer je Srbiji potreban zdrav i aktivan lider SNS, koji će se boriti do konačnog sloma režima.Vučić je najavio da će se naprednjaci večeras u 20 sati okupiti ispred bolničkog centra, gdje će Nikolića pozvati da obustavi štrajk glađu.

Tomislav Nikolić je štrajk glađu i žeđu započeo u subotu, 16. aprila, a narednog dana je prebačen u Kliničko-bolnički centar na Novom Beogradu.
XS
SM
MD
LG