Dostupni linkovi

Dežer: Status kandidata zavisi od ostvarenih rezultataŠef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer (Vincent Degert) danas je rekao da je neophodno da Srbija ostvari rezultate u sprovođenju reformi da bi dobila status kandidata i izjavio da je u izvesnoj meri optimista da će se to i ostvariti.

Nakon predstavljanja 10. izdanja priručnika "Evropa od A do Š", on je rekao da ima dosta pitanja koja moraju da se reše, a na koje je ukazao evropski komesar za proširenje Štefan File u Skupštini Srbije prilikom posete Beogradu.

Na ocenu da su srpski politčari uvereni da će Srbija dobiti status i da je stvorena takva atmosfera, Dežer je naglasio da se ništa ne podrazumeva, dodajući da je potrebno usvojiti niz zakona i sprovesti reforme, poput reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i izmena izbornog zakona.

On je naglasio da se Unija ne meša u unutrašnje prilike u Srbiji i da je pitanje održavanja izbora regulisano zakonima, ali da želi da u Srbiji postoji debata o evropskom putu zemlje u kome će učestvovati svi akteri u društvu i političkom životu.
XS
SM
MD
LG