Dostupni linkovi

Podgorica:Čeka se službena potvrda Šćekićeva identiteta


U Crnoj Gori još nema službenog saopćenja o tome da li je uhapšeni u Nizozemskoj uistinu Milan Šćekić za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Šćekić je uhapšen sa lažnim ispravama. Nizozemska policija je zbog toga, posredstvom Interpola, zatražila od crnogorske da im dostavi Šćekićev identifikacjski materijal, što je jučer, kada je uhapšen, i učinjeno.

“Vještačenje otisaka Čilinih prstiju je u toku i očekuje se da njegov identitet i formalno bude potvrđen”, kazao je sugovornik Vijesti.

Šćekiću je trenutno potvrđen pritvor zbog korišćenja falsificiranog pasoša, a nakon potvrde identiteta, biće mu određen ekstradicioni pritvor.

Od ubistva inspektora Šćekića u augustu 2005. godine u Podgorici, osumnjičeni Šćekić se krio izvan Crne Gore, a prema informacijama policija nekoliko zemalja kretao se na relaciji Beograd-Njemačka-Danska-Južna Amerika.

Crnogorski pravosudni organi traže Šćekića radi obnovljenog sudskog procesa, u kojem se tereti da je u noći 30. augusta 2005. godine ispalio ispalio smrtonosne hice u inspektora Šćekića.
XS
SM
MD
LG