Dostupni linkovi

Kosor: Pokrenute inicijative o obaranju presude


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da vlada čini sve kako bi već ovoga tjedna pokrenula neke inicijative u cilju obaranja kvalifikacije o udruženom zločinačkom pothvatu u drugostupanjskom haškom postupku protiv generala Ante Gotovine i Mladena Markača, prije svega u tumačenju činjenica koje su, naglasila je, najsnažniji hrvatski argument.

Nakon što je, tradicionalno uoči Uskrsa, položila vijence i zapalila svijeće pred Zidom boli i grobnicom neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Mirogoju i Krematoriju, Kosor a je naglasila da je rješavanje sudbine 1013 osoba, koliko ih još Hrvatska od 1991. potražuje kao zatočene i nestale branitelje i civile, za njezinu vladu i dalje "nulto pitanje".

Napomenula je da je i za nedavnih razgovora sa srbijanskim predsjednikom i premijerom Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem naglašavala da je sudbina zatočenih i nestalih za Hrvatsku "pitanje svih pitanja i da svi naši razgovori moraju počinjati i završavati s rješavanjem sudbine zatočenih i nestalih".
XS
SM
MD
LG