Dostupni linkovi

Quinn: Nismo radili Nikolićevu kampanju


plakati sa likom Tomislava Nikolića

U izjavi za Radio Slobodna Evropa osnivač američke firme Quinn Gillespie & Asociates demantuje tvrdnje nekih medija da je ova firma pripremala predizbornu kampanju Tomislava Nikolića.

Osnivač poznate američke lobističke kuće “Kvin Gilespi end asosiejts” (Quinn Gillespie & Asociates), koja u Vašingtonu važi za jednu od najmoćnijih lobističkih firmi zbog izuzetno bliskih veza sa sadašnjim i nekadašnjim predsednicima Amerike – Billom Clintonom i Georgeom Bushom, demantovao je za Radio Slobodna Evropa da je radio predizbornu kampanju Tomislava Nikolića, predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke.
Jack Quinn, nekada jedan od najbližih saradnika predsednika Clintona i šef osoblja tadašnjeg potpredsednika Ala Gora, u razgovoru sa Brankom Trivić, kaže da nije imao nikakve kontakte sa Nikolićem i njegovim izbornim štabom.
Quinn: Ni na koji način nisam pomagao gospodinu Nikoliću, nisam pomagao njegovoj partiji, nisam učestvovao u njegovoj kampanji – ni direktno, ni indirektno. U toj medijskoj priči nema ni trunke istine. Rekao bih da je tu maglu neko prodavao javnosti zarad svojih sopstvenih interesa.
RSE: Dakle, Nikolić nije bio vaš klijent?
Quinn: On nije bio moj klijent, nije moj klijent i neće bit moj klijent. To važi i za njegovu partiju i bilo koga ko je uključen u njegovu kampanju.
RSE: Da li su vam se Radikali obratili, da li su tražili da im pomognete u kampanji?
Quinn: Niti su oni imali kontakte sa mnom, niti sam ja imao kontakte sa njima. Nikada nismo imali nikakve konsultacije o bilo čemu – bilo direktno ili indirektno.

Pogledajte komentare (1)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG