Dostupni linkovi

Brutalan napad na vlasnika radija Kanal 77


Logo radija Kanal 77
Logo radija Kanal 77

Policija jos uvek nema novih informacija o tome ko je tokom vikenda napao Gorana Gavrilova, vlasnika makedonskog nacionalnog radija Kanal 77. Dvojica maskiranih napadača, naoružana pištoljima i metalnim šipkama su napali Gavrilova ispred ulaza u njegovu kuću.

Ka njemu je bio ispaljen metak, a kada su videli da nije pogođen, napadači su šipkama naneli teške povrede na glavi i na telu Gavrilova. U MUP-u kažu da sve dok ne otkriju počinioce, ne mogu utvrditi ni motive napada.


"Zasada su utvrđeni jedino predmeti kojima je napad izvr[en. Sve je to dato na veštačenje, kao i čaura koja je bila ispaljena. Preduzimamo sve neophodne mere za identifikovanje počinilaca, a zatim i njihovo pronalaženje," kaže portparol ministarstva, Ivo Kotevski.

Supruga Gavrilova, Emilija, koja je i jedan od direktora u radiju Kanal 77, kaže da neće špekulisati o mogućim napadačima sve dok traje istraga o ovom slučaju.

"Ovo je bio pokušaj ubistva, nije pretnja, nije predupređenje. Nemamo nikakve dužnicko-poveriteljske neraščišćene odnose. Tako da se ovo odnosi isključivo medijski prostor, to su oni kojima smeta to što je Goran pobornik za poštovanje zakona za radiodifuziju."

Emilija Gavrilova kaže da ovo nije bio prvi slučaj nasilja prema ljudima i opremi ovog radija. Ranije je bilo spaljeno jedno vozilo, ukradene antene sa punktova, obijane su prostorije. Povodom ovog događaja, oštre osude su uputili makedonska vlada, Udruženje novinara Makedonije, Savet za radiodifuziju. Inače, na frekvencijama radija Kanal 77 se emituju vesti na makedonskom jeziku Radija Slobodna Evropa.

XS
SM
MD
LG