Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nikolić na Kosovu: Ne sme ništa da vam fali


Tomislav Nikolić na predizbornom skupu u Kosovskoj Mitrovici, 16. januar 2008

Predsednički kandidat Tomislav Nikolić izjavio u sredu u Kosovskoj Mitrovici da će od Evropske unije tražiti da Srbija u nju uđe “cela sa Kosovom i Metohijom”.

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici da će od EU tražiti da Srbija u nju uđe “ na velika vrata kao i druge države, cela sa Kosovom i Metohijom”

“Neću vas svađati sa EU. Hoću da vam potpuno otvorim put prema prijateljima u svetu a EU poručujem:ovoliku Srbiju kad budete hteli, imaćete je kao saveznika. Ako hoćete da nas uvedete, uvedite nas na vrata barem 2 metra visoka. Nemojte da nas puštate na pola metra da moramo da klečimo I da puzimo kad ulazimo u EU. To nije za nas. Nećemo da brukamo pretke i nećemo da nas se stide ova deca koja nas iz dana u dan slušaju, koja žele da liče na nas , jer mi smo ponosni ljudi. Jer su naši preci ovu državu sticali krvlju. Ne tražite od nas da je predamo bilo kome, da je damo nizašta. Ne tražite naš ponos. Vama ne trebaju Srbi koji nemaju ponosa”.
Nikolić je na današnjem skupu poručio da će Srbi sa Kosova zauvek uživati zaštitu države i građana Srbije.
“Ako ne mogu da vas zaštite UN, može Srbija. Prvo UN, preuzeli su tu obavezu. Nemojte uopšte da brinete za svoju sudbinu. Hajde da brinemo kako ćemo bolje da živimo u novoj Srbiji. Skinite muku i brigu sa glave. Ne sme ništa da vam fali. Pa Srbija će nestati ako vi ovde budete doživeli bilo šta o čemu se tamo negde govori. Kao da je malo nas Srba koji ćemo da vas zaštitimo. Kao da je malo ruku, kao da je malo glava, kao da je malo srpskih heroja . Nemate vi brigu”.
Nikolić je kazao da Kosovo mora biti zavet svakog građanina Srbije i dodao da je to poruka onim zemljama koje eventualno priznaju nezavisnost Kosova. Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić poručio je da Srbija nema drugi izbor jer je Nikolić jedini čovek koji može da garantuje opstanak Srbije. Predsednik Srpskog nacionalnog veća(SNV) severnog Kosova Milan Ivanović kazao je da će Kosovo zauvek ostati u sastavu države Srbije.
Kosovo je temelj Srbije. Srpski Jerusalim. Kosovo je srpski koren I svi mi znamo da bez Kosova I Metohije nema srpske državnosti, da nema srpkog identiteta bez Kosova I Metohije. I zato pozivam vas sve koliko vas ovde ima, zajedno da glasamo za našeg kandidfata za predsednika Srbije.Za Kosovo I Metohiju u sastavu Srbije. Za budućnost, za Tomislava Nikolića svim srcem za Srbiju do pobede”.
Na današnjem skupu je pročitana i poruka lidera radikala Vojislava Sseselja, koji se nalazi u Hagu, i koji je poručio da su poredstojeći izbori jedna od najvažnijih bitaka koja će odlučiti o opstanku Srbije i daljoj sudbini Kosova. Na današnjem mitingu govorili su i funkcioneri SRS Ljubomir Kragović, Nataša Jovanović, Dragan Todorović, general Božidar Delić i predsednik Stranke Srpskog Jedinstav Borislav Pelević.
Današnji skup na kome se okupilo više hiljade građana obezbeđivale su pojačane snage Kosovske policije. Završni predizborni miting SRS u Kosovskoj Mitrovici protekao je bez incidenata.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG