Dostupni linkovi

MUP nema saznanja da bi Mladić mogao biti u Srbiji


Dragan Jočić
Dragan Jočić

Ministra policije, Dragana Jočića, zamolili smo da prokomentariše najavu iz Evrope da će Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU Srbija potpisati u januaru.

Nakon što je ministar u Vladi Srbije, Slobodan Samardžić, izjavio da bi angažovanjem misije EU na Kosovu bio porušen parafirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ministra policije, Dragana Jočića, zamolili smo da prokomentariše najavu iz Evrope da će taj sporazum Srbija potpisati u januaru.

RSE:
Da li će u januaru biti potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU?

JOČIĆ: To ćemo da vidimo.

Govoreći o tvrdnjama Vladimira Vukčevića, tužioca Srbije za ratne zločine, da bi haški optuženik Ratko Mladić mogao biti u Srbiji, Dragan Jočić je rekao:

"Nijedan čovek ne može sam da proceni i oceni. Mogu da kažem u ime Ministarstva unutrašnjih poslova da takva saznanja nemamo. Možda Vukčević ima, ali treba da nam kaže."

Tužilac Vladimir Vukčević, koji je i koordinator akcionog tima za potragu za haškim optuženicima, 25. decembra je izjavio da se prema procenama i njegovoj oceni Ratko Mladić nalazi u Srbiji, a optuženi Radovan Karadžić u regionu, i da predstoji njihovo bliže lociranje.

XS
SM
MD
LG