Dostupni linkovi

Rođenje Hrista kao rođenje nove realnosti na Kosovu


Rodjenje Hrista se moze uporediti sa rodjenjem nove realnosti na Kosovu, izjavio je kosovski biskup Mark Sopi, na centralnoj bozicnoj misi u crkvi Svetog Antona u Pristini.

Biskup Sopi je pozvao na jedinstvo a vernike da se mole za nezavisnu i suverenu drzavu Kosovo i za zdravlje predsednika Ibrahima Rugove.

Bozicnoj misi su pored katolickih vernika prisustvovali i Albanci muslimanske vere. Sopi je rekao kako je Kosovu sada potrebna Bozja pomoc da bi svi gradjani mogli ziveti u slobodi:

“Kosovo treba da bude suverena drzava i ravnopravna sa drugim drzavama”, rekao je biskup Sopi, izrazivsi zelju da se nastavi izgradnja katedrale Majke Tereze u Pristini.

Kosovski biskup je pozvao gradjane da se mole za zdravlje predsednika Rugove, kako bi imao snage da donosi pravedne odluke, koje podrazumevaju razumevanje, toleranciju, mir i ljubav medju ljudima:

“Posebno pozivam da se molimo za zdravlje naseg predsednika, da on uz Boziju pomoc prebrodi bolest koju ima, kako bi mogao da obavlja svoju veliku druznost”, izjavio je biskup Sopi.

Misi su prisustvovali i premijer Bajram Kosumi i ministri u njegovoj vladi. Kosumi je izrazio uverenje da ce se Bozic 2006. godine slaviti u drzavi Kosovo.
XS
SM
MD
LG